התייעצת ובררת, שאלת וחקרת, חיכית וחיכית עוד קצת, והגעת להחלטה, אני הולכת לדבר על התנאים שלי ולבקש שיפור. כל הכבוד!
בשיחה עם מנהלת ליווי והשמה באחת החברות הגדולות התברר, שכדאי מאד שטרם כניסתך בריצה אל החדר תני את דעתך לכמה טיפים שיסייעו לך לנהל את השיחה ממקום טוב יותר ולהימנע מטעויות נפוצות העלולות לפגוע בתוצאה הרצויה.
"אם לא תעלו לי את המשכורת אני אעזוב!!"
טעות נפוצה מס' אחת- עודף אסרטיביות ודרישות.
השיח צריך להיות חכם. מצד אחד לבקש וברור, אך להקפיד לא לדרוש!
הדרישה יכולה להתפרש כ אולטימטום ואף אחד לא אוהב שמציבים לו כאלו. דרישה נותנת הרגשה לא טובה, אסרטיביות יתר יכולה להישמע כחוצפה.
בקשה לעומת זאת – משאירה את הבוס במקום של כח ההחלטה. והצגת המקום וההרגשה שלך מעורר אמפתיה, אל תאמרי: "אם לא אקבל העלאה אעזוב" אלא: "התנאים כרגע מורידים לי את המוטיבציה להשקיע יותר"
"העלו לי את שכר הדירה וגם רציתי פאה חדשה"
טעות נפוצה מספר שתים – אני צריכה עוד כסף..
הבוס הוא לא המסבסד שלך, אין צורך לספר לו שהמטפלת העלתה את המחיר או שאתם מתכננים לרכוש רכב, הבוס הוא גם לא המממן שלך לטיפולי שיניים, הוא דווקא כן יישמח לשמוע עד כמה את תורמת למקום ולצוות, וגם כמה את משמעותית עבור הארגון.
"בטוח יסרבו אז למה בכלל לטרוח!"
טעות נפוצה מספר שלוש – חבל בכלל לנסות.
מלבקש לא יקרה לך כלום. מקסימום יגידו לך לא.
ואז תשאלי בנימוס, מתי לנסות שוב לדבר על זה. ויענו לך בהתאם למצב, עוד חודשים, בסוף השנה, אחרי החג, לא משנה מה התשובה, יש לך סיכוי רב שבפעם הבאה כן ישיבו בחיוב.
תזכרי, אין כאן משהו אישי, זה טכני ולכן אין מה להתבייש, ואין גם מקום לרגשנות יתר או דמעות. את צריכה לבוא ממקום של שלווה ובטח ובוודאי ממקום של אמונה של מה שמגיע לך תקבלי בכל מקרה.
"תקשיבי, המשכורת שלי על הפנים!"
טעות נפוצה מספר ארבע – להתלונן….
יש כמה משפטים שטוב לפתוח אותם והם פותחים את לב השומע, התחילי תמיד בדברים שמהם את מרוצה, ספרי כמה נח לך ומקסים לך, שאת שמחה במקום העבודה ורק אחר כך תאמרי שאת חושבת שמגיע לך יותר. שאת מבינה שאת יושבת על משכורת יחסית נמוכה.
חשוב גם שתספרי לראש הצוות שלך איך את מרגישה, לא תמיד הם מעורים בפרטי ההעסקה שלך, לעיתים, ובמיוחד אם את באמת נצרכת לצוות, ראש הצוות יעשה מאמץ עבורך שתנאייך ישופרו.
לסיכום:
ספרי לממונים כמה את נהנית במקום, תבואי מוכנה עם הערך המוסף שלך לצוות ולארגון, תהיי שלווה וממוקדת והימנעי מדרישות. ואל תשכחי שלפני הכל ואחרי הכל הפרנסה היא משמים ומה שמגיע לך יגיע.
וזה בדוק!
בהצלחה!
גילוי נאות – הכותבת מעסיקה עובדות וניהלה לא מעט דיוני שכר..